Friday, June 28, 2013

Info tambahan JTX


JTX merupakan sejenis minyak pelincir multigrade yang sesuai untuk semua jenis kenderaan. JTX terbaik untuk kereta, SUV, MPV, 4 X 4, superbike, serta kenderaan yang menggunakan diesel dan petrol. 

ENJIN YANG DIMASUKI AIR


Pernah tak anda mendengar tentang kenderaan yang terlibat dalam kejadian banjir, enjin masih dalam keadaan baik? Tak pernah bukan. Paling kurang pun mungkin enjin itu akan jammed dan lama kelamaan rosak. Tapi dengan menggunakan JTX, enjin anda akan terjaga dengan baik dan sempurna insyaAllah. Ini kerana enjin yang menggunakan JTX masih lagi akan berfungsi walau enjin dimasuki air disebabkan sifat JTX yang akan melekat pada enjin. 


MINYAK PELINCIR KERING

Satu lagi kelebihan pada enjin yang guna minyak JTX ialah enjin masih lagi boleh berfungsi walau minyak dalam enjin kering. Sebagai contoh, misal kata enjin bocor dan minyak enjin keluar, enjin masih lagi boleh berfungsi dengan baik dan kenderaan masih boleh bergerak lebih kurang dalam 30 - 50 km.

ANTARA LAIN KELEBIHAN JTX :

>> mampu menahan tekanan lampau
>> mencegah kehausan pada enjin, maksudnya kurang geseran pada enjin
>> enjin lebih senyap dan bergerak lancar
>> kurang kos penyelenggaraan untuk enjin
>> enjin kurang suhu atau kurang panas semasa dalam perjalanan jauh
>> kurang penggunaan bahan bakar, boleh jimat minyak
>> meningkatkan kuasa enjin

** Di bawah merupakan video berkenaan minyak JTX untuk membuktikan minyak ini tahan tekanan lampau dan masih boleh digunakan walau diletakkan air. Sumber daripada sini.Jika anda ingin saksikan demo ini lebih dekat dan diberi penerangan yang lebih lanjut boleh hubungi kami. Kami akan datang ke tempat anda untuk membuktikan kuasa minyak pelincir JTX.

0 comments: